Boek Impressions of Yunnan

Impressions of Yunnan

Impressions of Yunnan

Het fotoboek ‘Impressions of Yunnan’ gaat over 3 reizen die ik heb gemaakt naar Yunnan, ene provincie in het zuidwesten van China. Yunnan is een gevarieerde provincie. Ik ben er 3 keer geweest:

Fotografie

De eerste keer dat ik naar Yunnan reisde ging ik met een groep fotografen op pad. We bezochten de koolzaadvelden in Luoping. Deze zouden geel moeten zijn, maar waren net voor onze komst uitgebloeid. We hadden meer geluk in Hongtudi, het land van de Rode Aarde. Het landschap bevat veel ijzer en dat zorgt er voor veel rood in het landschap. Het absolute hoogtepunt van de reis waren de rijstvelden van Yuanyang. Daar kun je heerlijk verdwalen tussen de duizenden rijstvelden.

Humanity Photo Awards

De tweede keer dat ik naar Yunnan ging was omdat ik doorgedrongen was tot de finale van de Humanity Photo Awards. Behalve de onvergetelijke ceremonie reisden we met een bus vol fotografen richting de grens met Myanmar. Daar bezochten we bergvolkeren en werden we verwend door de organisatie.

Yi Torch festival

De derde keer bezocht ik zowel de provincie Sichuan als de provincie Yunnan. De belangrijkste reden om dit keer naar dit deel in China te gaan kwam omdat ik een festival van de Yi mee wilde maken. Tijdens het torchfestival vinden er paardenraces plaats, vechten stieren met elkaar en is er een schoonheidswedstrijd.

Boek

De beelden van deze reizen zijn samengevoegd in een fotoboek van 80 pagina’s. Het formaat van het boek is 25×20 cm en de foto’s zijn geprint op Mohawk Superfine ongecoat 148 grams papier.

Je kunt het boek rechtstreeks bij info@photolovers.nl bestellen (€30,- excl. verzendkosten). Er is ook een e-book gemaakt en deze kun je hier zien: e-book.

Hieronder een aantal pagina’s uit het boek:

Portret van twee mannen in Yunnan
Rijstvelden van Yuanyang
Portret van twee vrouwen in Yunnan
Yuanyang en omgeving
Hongtudi, het land van de Rode Aarde
Yi tijdens het torch festival

Lees meer over Azië

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.