chengdu

diana putters

Reizen, wandelen, yoga, creatief, fotograaf, dol op chocola, trippel biertjes en zwart-wit fotografie. Dit ben ik in een notendop.

reizen

Hallo, ik ben Diana Putters. Meer dan vijftig jaar geleden ben ik geboren in Zuid-Limburg en ben ik opgegroeid in de kleine plaatsjes Seedorf en Zeven in het noorden van Duitsland. Na wat omzwervingen via Duitsland, Midden-Nederland, België en Limburg woon ik nu in Den Bosch. In de prachtige binnenstad! Van jongs af aan ben ik al gewend om te reizen. Vanuit Noord-Duitsland reden we in de zomer- en wintervakantie naar o.a. Italië, Oostenrijk, Spanje of Frankrijk. Mijn eerste reis buiten Europa was in 1990 naar de Verenigde Staten. Daar ben ik vervolgens een aantal keer geweest. Tegenwoordig zoek ik meer de reisbestemmingen waar het liefst weinig toeristen komen. Landen in en rondom de Himalaya en landen in (West)-Afrika en Iran zijn momenteel mijn favoriete bestemmingen. 

Portret van Diana in de woestijn Ethiopië
Portret Diana in Mustang

fotografie

Door het reizen is ook mijn passie voor fotografie geboren. Toen ik na mijn reis in 1999 uit Afrika thuis teleurgesteld naar mijn foto’s keek, wilde ik voor mijn tweede reis naar Afrika een goede camera kopen. Een spiegelreflex met een zoomlens om betere foto’s te maken met meer mogelijkheden. Ondertussen zijn we meer dan twintig jaar verder en ben ik in 2020 afgestudeerd aan de studie Photographic Design van de Nederlands Academie voor Beeldcreatie. In mijn persoonlijk werk hou ik me vooral bezig met conceptuele en persoonlijke projecten. En ik heb een grote voorkeur voor zwart-wit fotografie. Als je interesse hebt kun je op mijn eigen website mijn portfolio zien van mijn autonome projecten: Diana Putters

publicaties

DRIVE EN DROOM

Diana is een relatief jonge fotografe en lid van Tegenlicht, een fotogroep met meer vrouwen dan mannen in de gelederen. “Een overblijfsel van een cursus fotografie, en we zijn daarna als groepje doorgegaan”, verklaart Diana.

In 2000 had ik een safari gedaan met een compact camera. De foto’s waren een heel slechte afspiegeling van wat ik allemaal gezien en beleefd had. Ik kocht een spiegelreflex en besloot een cursus fotografie te volgen.

Lees het hele artikel InBeeld. [2014]

Fotografie is eigenlijk ontstaan uit mijn reislust.