Ol Doinyo Lengai

De berg van God

Hakuna Matata

Dat zullen we nog wel eens zien. Aan het einde van de reis gaan we namelijk de Ol Doinyo Lengai beklimmen. En dat belooft een pittige klim te worden.

Safari

De reis begint in Arusha. Daar gaan we op safari. Eerst een stuk 4×4 door het park en daarna met een bewapende ranger een wandelsafari. Hoogtepunt is de ontmoeting met een familie giraffes. Als wij richting de familie lopen, lopen zij van ons weg. Als wij weg lopen, lopen ze op ons af. Verder bezoeken we Tarangire nationaal park en Manyara nationaal park. Daar zien we olifanten, bavianen, zebra’s, buffels en gazelles.

Giraffes in Arusha National Park
Giraffes in Arusha National Park

Ngorongoro Conservation Area

We gaan wandelen in de Ngorongoro Conservation Area. Dat gebied is veel groter dan alleen de Ngorongoro krater. De trekking begint bij Nainokanoka, een dorp in de hooglanden van Tanzania. Vlakbij het dorp ligt de eerste vulkaan op de route, de Olmoti. Een groene bedekte krater, waarvan niet meer te zien is dat het een vulkaan is (geweest). Dat kun je niet zeggen van de Empakai krater. Slapen op de kraterrand met op de achtergrond het geluid van brullende beesten, heel bijzonder. In de krater ligt een meer waar honderden flamingo´s verblijven. Op naar het Natron meer.

Ol Doinyo Lengai
Zonsondergang bij Nainokanoka
Flamingo´s in Ngorongoro
Flamingo´s in Ngorongoro

Ol Doinyo Lengai

Vlakbij het Natron meer kun je niet om Ol Doinyo Lengai heen. Deze actieve vulkaan is voor de Masai heilig en wordt de berg van God genoemd. De top ligt op ongeveer 3000 meter hoogte en de klim is ongeveer 1800 meter. De beklimming is niet eenvoudig, de vulkaan is nogal steil. En omdat het overdag te warm is, beklimmen we de vulkaan midden in de nacht. Rond middernacht starten we. Met begeleiding. 6 uur lang klimmen. De laatste 2 uur kunnen we niet meer normaal lopen, te steil. Op handen en voeten naar boven, door een witte poederlaag over de rotsen. Vlak voor zonsopkomst komen we aan op de top. De grond van de krater is warm, het ruikt naar zwavel. De zon komt op, het uitzicht is fantastisch, ik heb het ijskoud. De afdaling vind ik eng. Ik wil niet naar beneden, maar boven blijven is natuurlijk geen optie. Krampachtig loop ik met twee begeleiders naar beneden. Heb ik dit ook beklommen? De afdaling duurt ook bijna 6 uur. Ik ben doodmoe. Maar het was zeker de moeite waard.

Ol Doinyo Lengai
De berg van God in Tanzania

Deze reis is gemaakt met Koning Aap

Lees meer over Afrika

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.