Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen

Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Iedereen

Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen*

 

Welkom op de pagina van ons project “Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen”. Dit project is een initiatief van Bart Castelein van vzw de BOOT (B) en de fotografen Diana Putters en Ronnie Dankelman van Photolovers (NL).

“Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen” is een coronaproof project, waarbij digitale middelen worden ingezet om tijdens een wandeling van ongeveer 10 km langs het Ieperleekanaal in West-Vlaanderen een verhaal van verbondenheid te vertellen.

De foto’s van Diana en Ronnie verbinden de claustrofobische ervaring van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek met de lockdown vervreemding van de huidige coronacrisis. Vzw de BOOT is een organisatie met ervaring in verhalen, verbinding tussen mensen, gemeenschap en creatieven. In de context van een wandeling worden natuur, geschiedenis, actualiteit en wereld met elkaar in verband gebracht.

Het startpunt van de wandeling is vzw de BOOT of, halverwege de route, Eetkaffee Steenstraete. Steenstraete werd berucht als de plek waar tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas als massavernietigingswapen werd ingezet.

Voor praktische informatie over de route, routebeschrijving en de folder klik hier.Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, i.s.m. Eetkaffee Steenstraete, Toerisme Westhoek en de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Houthulst en Ieper.


deBuren

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Zeeland

Gemeente Langemark-Poelkapelle

Gemeente Ieper

Gemeente Lo-Reninge

Gemeente Houthulst

Toerisme Westhoek

Eetkaffee Steenstraete
* De titel van het project is genoemd naar het nummer “Iedereen is van de wereld” van The Scene.