Algerije in Beeld

Algerije in Beeld

De woestijn in Algerije

Algerije is bijna 60 keer zo groot als Nederland en bestaat voornamelijk uit woestijn. Voor een woestijnliefhebber een paradijs.

Hoggar gebergte

Ik ben ruim twee weken in Algerije geweest. De reis begint na een binnenlandse vlucht in de oude handelsstad Tamanrasset, in het zuiden van het land. Vlakbij Tamanrasset loop ik in een paar dagen met kamelen naar het plateau Assekrem, op ruim 2.000 meter hoogte. De top van het Hoggar gebergte. Daar vier ik samen met de groep Oud & Nieuw. Om 21 uur sterretjes afsteken en daarna naar bed. Het is tenslotte winter en dan kan het in de woestijn flink afkoelen, tot onder het vriespunt. Vervolgens een paar dagen met 4×4 door Tassili Hoggar gereisd, een woestijngebied met zandduinen en grillige rotsformaties.

Erg Admer

Aan het einde van de reis rijden we in een paar dagen naar het oosten van het land, richting de grens met Libië. Daar ligt de enorme duinenzee Erg Admer, waar je heerlijk kunt verdwalen. De duinen kleuren elk moment van de dag anders. Je voelt je totaal nietig in dit immense gebied. Een aantal toeristen wil zand uit de Sahara meenemen naar huis, maar dat mag niet. Dat wordt op de luchthaven in beslag genomen.

Deze foto’s komen allemaal voor in mijn boek Some Sahara:
Some Sahara

Previous post
Next post
Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *